Dünyanın En Garip Trafik Kuralları
Trafik işaretleri ve levhaları birçok ülkede aynı anlamlara gelse de trafik kuralları değişiklik gösterebiliyor. Ülkemizde trafik kurallarının ihlal edilmesi nedeniyle yanlış park etmek, takip mesafesine uymamak, makas atmak gibi durumlarla maalesef sık sık karşılaşabiliyoruz. Bu tür kural ihlalleri de elbette cezaya tabi tutuluyor.
Peki, diğer ülkelerdeki trafik kuralları nelerİşte dünyanın en ilginç trafik kuralları:
Almanya
Almanya’da otobanda giderken durmak yasak. Benzinin bitmesi de acil durum olarak kabul edilmiyor. Çünkü bu, sürücünün sorumsuzluğu olarak görülüyor. Ciddi anlamda para cezası var.
İspanya
İspanya’da gözlük ya da lens kullanan sürücüler arabalarında bunların bir yedeğini de bulundurmak zorunda. Trafik polisine lens ya da gözlüklerinin yedeklerini gösteremediklerinde ceza alıyorlar.
Güney Afrika
Güney Afrika’da sürücüler çobanlara ve hayvan sürülerine yaklaşmadan 150 metre önce ikaz lambaları yakmak ve onlara yol vermek zorunda. Doğal güzellikleri ile ünlü Güney Afrika’daki bu uygulama, trafik kurallarının ülkelerin koşullarına ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterdiğinin güzel bir kanıtı.
Bulgaristan
Bulgaristan’daki her araçta üçgen kırmızı reflektör, fosforlu ya da parlak yelek ve ilk yardım çantası olmak zorunda.
Sırbistan
Sırbistan’daki sürücülerin araçlarında bulundurmak zorunda oldukları eşyalar ise şunlar: Yine parlak ya da fosforlu yelek, ilk yardım çantası, reflektör ve 3 metrelik ip.
İsviçre
İsviçre’de pazar günleri araba yıkamak yasak; çünkü gürültü olması istenmiyor. Medeniyet bu olsa gerek.
Rusya
Rusya’da arabaların temiz tutulması bir kural haline getirilmiş. Hele bir de aracın plakası kir nedeniyle görülmeyecek durumdaysa ehliyet elden gidiyor.
Filipinler
Nüfusu bir hayli fazla olan Filipinler’de trafik sıkışıklığını engellemek için garip ama işlevsel bir kural konmuş. Aracının plakası 1 ve 2 rakamıyla biten sürücüler pazartesi günleri, 3 ve 4 rakamıyla bitenler salı günleri, 5 ve 6 ile bitenler çarşamba günleri trafiğe çıkamıyor. Hastalık gibi acil durumlarda ise bu kural geçerliliğini yitiriyor.