DRY CAR CARE OTOMOBİL REHBERİ
SSS: EN ÇOK MERAK EDİLEN ARAÇ KULLANICI SORULARI VE CEVAPLARI
-
Bir araç kaç litre su ile yıkanır?
Bir araç için ortalama 200 litre su tüketilir. Basınçlı sistemlerde de araç için ortalama 60 litre ila 80 litre miktarında su tüketilir. Çalışan, suyu aracın üzerine yöneltmekle sorumludur. Temizlik su ile yapılır
-
Bir araba kaç günde bir yıkanmalı?
Uzmanlar genellikle kullanımları boyunca araçların her iki haftada bir yıkanmasını önerir. Ancak doğası gereği -ister su ister çevre kaynaklı- havasında veya çevrede tuz oranı yüksek bir yerde yaşıyorsanız arabanızı daha sık yıkamanız gerekir. Unutmayın, tuz metali korozyona uğratır ve paslanmaya neden olur.
-
Araba yıkarken önce köpük mü yoksa su mu?
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır. Yıkama işlemi bittikten sonra GLOBOWAX Dry Car Care “DRY 1” ürünü veya tercihen “Quick Wax” Hızlı Cila ürnümüz tüm aracın üzerine araç ıslak iken sıkılır.
-
Araba kaç günde bir yıkanmalı?
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
-
Araba dışı hangi bezle silinir?
Aracınızı temizlerken bezler çok önemlidir. Dış mekanın yıkama işlemi bittikten sonra geniş bir mikrofiber bez ile araç kurulanmalıdır.
-
Araba en iyi ne ile yıkanır?
Aracınızın çalışmaya devam etmesi için düzenli bakımını yapmak önemlidir. DRY 3 Cam Yüzey Temizleyici ve DRY 4 Jant Temizleyici ürünlerimiz araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
-
Kışın araba yıkanır mı?
Yağmur ve kar, araç yüzeyine ne kadar çok temas ederse, araç yüzeyine zarar verme olasılığı o kadar artmaktadır. Bu yüzden kışın da aracınızı düzenli olarak yıkamalı ve araç yüzeyine temas eden çamuru ve tuz serpintilerini yüzeyden arındırmalısınız.
-
Araç ne ile yıkanır?
Temizlik için gerekli olan araç yıkama deterjanı, birkaç kova, mikrofiber bez ve kurutma için gerekli havluları önceden hazırlayın. Lastiklerinizi temizlemek için büyük bir sünger ve sert bir fırça işinize yarayabilir. İkisi yıkama, biri durulama için toplamda üç kovaya sahip olmanızda yarar var. Profesyonel hizmet almak için sizleri GLOBOWAX Dry Car Care istasyonlarında görmekten memnuniyet duyarız.
-
Sabunlu su ile araba yıkanır mı?
Ancak araç içi temizliğinde su kullanılmadan temizlik yapılmalıdır. Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır. Bu temizleyiciler ilk etapta güzel sonuçlar verse de zamanla tahribata neden olacaktır. GLOBOWAX Dry Car Care istasyonlarımızda tüm standart araç temizlik rutin uygulamalarında anti-alerjenik DRY 2 iç temizlik ve dezenfeksiyon solüsyonları kullanmaktayız.
-
Oto yıkama ne demek?
İç temizlik, sürüş mahalli ya da iç oturma kabin kısmında yapılır. Dış temizlik ise ön ve arka kaput, tavan üstü, çamurluklar ve kapılarda gerçekleştirilir. Araçların iç ve dış temizliği sağlayan mesleğe oto yıkamacı ya da oto kuaför denilir. GLOBOWAX Dry Car Care markamız profesyonel bir oto yıkama ve detaylı bakım istasyonu örneğidir.
-
Araba saat kaçta yıkanır?
Arabalar güneş ışığının olmadığı gölge yerlerde yıkanmalıdır. Bunun nedeni; araç üzerinde oluşabilecek güneş lekelerinin önüne geçmektir. Genellikle öğleden sonra araba yıkanması tavsiye edilmektedir.
-
Gece araba yıkanır mı?
Oto yıkama hizmeti yönetmeliğe göre saat 20.00’ye kadar verilebiliyor. Yaz aylarında opsiyon tanınıp, bu saat 21.00’e çıkarılabiliyor.
-
Arabaya sadece antifiriz konur mu?
“Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda cevabımız önerilen seviyeler olarak; Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir diyebiliriz.
-
Kırmızı antifriz kaç yılda değişir?
Antifriz her yıl değişir. Üreticinin talimatlarına bağlı olarak, antifirizin yılda bir veya daha fazla değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca antifirizin son kullanma tarihi de önemlidir. 5 Yıl raf ömrü olan antifiriz son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır.
-
Antifiriz fazla olursa ne olur?
Sistemde normalinden fazla akışkan bulunması meydana getireceği yüksek basınçtan ötürü çatlaklar oluşmasına ve akışkanın bu çatlaklardan sızmasına neden olur. Soğutma sisteminde hortumların uç kısımlarından, motor bloğunda ise segmanlardan sızıntıya neden olur.
-
Araba 3 ay çalışmazsa ne olur?
Bu durum arızalara yol açabilir. Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir.
-
Kışın arabayı kaç günde bir çalıştırmak lazım?
Eğer hava çok sıcak veya çok soğuksa aracınızı 2-3 günde bir çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Normal zamanlarda ise 1 haftalık süreçlerde arabaların çalıştırılması tavsiye ediliyor.
-
Araç uzun süre kullanılmazsa ne olur?
Uzun süre kullanılmayan araçlarda oluşan sorunlar;
Akü boşalır. Havasızlık nedeniyle kötü kokularla birlikte haşereler de oluşabilir. Lastiklerde kalite kaybı olur. Parçalarda bulunan yağ mumlaşır, işlevsiz hale gelir. -
İlk önce su mu köpük mü?
Önce araç kuru iken köpük sıkılır ve kirlerin yumuşaması sağlanır. Bir kaç dakika sonra basınçlı su ile çözülen kirler akıtılır ve bu aşamadan sonra mümkünse çift kova ve mikrofiber eldiven kullanarak araç yıkanır. ( *hobi amaçlı amatör / kişisel uygulamalar )
-
Toz arabayı çizer mi?
Aracın üzerinde uzun süre bekletilen toz tabakaları zamanla birikerek ve nem yardımı ile katmanlaşarak tabiri ile taşlaşmaktadır. Araç seyir haline geçtiğinde araç aerodinamik yapısı ve rüzgar direnci nedeniyle bu tozlar araçlarda sürtünme etkisi ile araçtan ayrılırken sık sık devamlı olarak mikro ölçüde zararlar vermektedirler. Çoğu zaman önemsenmese de araç yıkama / yıkatma alışkanlığı daha seyrek olan kullanıcılarda boya deformasyonları bariz olarak daha fazla olacaktır diyebiliriz. Zira asıl zararı ise bilinçsizce tercih edilen kurulama bezleri vermektedir. Havlu , eski tshirt ve hatta gazete kağıdı ile kurulanan araçlarda el bilek oval hareketlerinin de etkisi ile dairesel çizikler oluşmaktadır.
-
6 ay yatan arabaya ne olur?
Aracınız 6 ay yatarsa yüksek ihtimal ile ilk olarak motor yağı özelliğini yitirir ve balçıklaşır.
-
Araç sıcakken yıkanır mı?
Motor temizliğinde yapılacak en büyük yanlışlar; motoru sıcakken yıkamak ve motoru basınçlı su ile temizlemektir. Sıcak motor soğuk su ile temas ettiğinde çatlar, basınçlı su ise motorun içine sızarak büyük hasara yol açar. Ayrıca motor kesinlikle normal deterjanlı su ile temizlenmemelidir.
-
Yatan araba ne olur?
Birkaç gün boyunca kullanılmayan araçların disk frenlerinde yüzey pası oluşsa da, biraz araç kullanımı ve fren sonrası sürtünmeyle bu paslar kayboluyor. Ancak araç el freni çekili olarak uzun süre park halinde kalırsa oluşan pas, balataların diske veya pabuçların kampanaya kaynamasına neden olabiliyor.
-
Arabanın altı yıkanır mı?
Genellikle tüm araçların kılavuzlarında belirtildiği üzere araçlarınızın altını yılda en az 1 kere yıkamanız gerekiyor. GLOBOWAX Dry Car Care de alt yıkamayı tavsiye etmektedir.
-
Araba Motoru yıkanmalı mı?
Motor Temizliği Zararlı mıTeknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır. GLOBOWAX Dry Car Care istasyonlarımızda profesyonel ürünler ile motor temizliği uygulamaları gerçekleştirilmektedir.
-
Dizel motor uzun süre çalışmazsa ne olur?
Tam dolu olmayan veya boş olan bir yakıt deposu uzun süre oksijene maruz kaldığında, yakıt hatları, enjektörler ve yakıt filtrelerinde tıkanıklığa sebep olan “oksidasyon” kaynaklı kirlilikler oluşabiliyor.
-
Saç şampuanı ile araba yıkanır mı?
Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.
-
Araba kaç bar su ile yıkanır?
Oto yıkama firmalarının araba yıkama makinesi olarak kullandıkları yüksek basınçlı yıkama makineleri genellikle 200 barlık olan oto yıkama makinalarıdır. İş makinası yıkama, Büyük araç yıkama gibi işlemlerde ise genellikle 250-300 barlık araba yıkama makineleri tercih edilmektedir. GLOBOWAX Dry Car Care istasyonlarında 250 Bar ve üzeri cihazlar kullanılmaktadır.
-
Araba nasıl parlak görünür?
Köpük cila uygulama makinesine az miktarda cila uygulayın ve dairesel hareketlerle ovalayın. İki tür cila vardır; biri beyaz parıltılı bir sonuç verirken ve diğeri parlak ve ışıltılı bir sonuç verir. Arabanızın boya rengine bağlı olarak herhangi birini seçebilirsiniz.
-
Kar tuzu arabaya zarar verir mi?
Zira kar ve yoldaki karı eritmesi için atılan tuz otomobilin boyasına ciddi hasar veriyor. Bildiğimiz üzere karın içinde az miktarda da olsa amonyak bulunuyor. Haliyle aracınızın üzerini kaplayan kar uzun süre kaldığında boyasına zarar verebiliyor. Bu nedenle karın erimesini beklemeden aracı temizlemek gerekiyor.
-
Araba bakımı kaç km de bir?
Periyodik Bakım Ne Sıklıkta YapılmalıAraçların bakım periyotları, üretici firmaların belirlediği zamanlarda (genelde 1 yıl) veya belirlediği periyotlarda (10.000/15.000 km, 20.000/30.000 km, 30.000/45.000km… gibi) yapılır.
-
Araba iç dış yıkama kaç dakika?
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 50-60 dakika sürer.
-
Arabayı yıkamak zararlı mı?
Arabanın Kaportası Zarar Görmemeli;
Ekstra maliyet olmaması adına evdeki bulunan deterjanlarla araç yıkamak, aracınızın kaportasına ve boyasına zarar verebilmektedir. Aynı şekilde, arabanızı yumuşak bile olsa bir fırça ile yıkamak sakıncalıdır. Bu konuda önerimiz yumuşak bir sünger yardımıyla aracınızı yıkamanızdır. -
Araba bakımı kaç dk sürer?
Periyodik bakımda motor yağı değişir, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi değişir. Lastik bakımı, akü bakımı ve ateşleme bujisi kontrolü de periyodik bakım sırasında gerçekleştirilir. Periyodik bakımın tamamlanması 1,5-2 saat kadar sürebilir.
-
Yeni arabalar çürür mü?
Araçlarda kullanım koşullarına ve zamana bağlı olarak paslanma ve çürümeler meydana gelebilir.
-
Islak mendille araba silinir mi?
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır.
-
Araç Temizleme Bezi aracı çizer mi?
Araç bezi seçimi kadar, bezin nasıl kullanılacağı önemli bir fark yaratır. Yoğun kirli bir yüzeyde kullanılan bezin, tüm araç boyunca kullanılması, liflerin arasına girebilecek çok küçük parçacıklar nedeniyle, boyanın, camın ya da iç döşemenin zarar görmesine neden olur.
-
Havluyla araba silinir mi?
Kâğıt havlular, eski tişörtler, bulaşık süngerleri (özellikle sert taraf) veya herhangi bir banyo havlusu kullanmak aracınıza zarar verir. Kullanmanız gereken tek bez güzel ve yumuşak bir mikrofiber havludur. Mikrofiber temizledikçe kirleri tutar ve arabanızı silerken çizilmesine izin vermez.
-
Torpido ne ile temizlenir?
GLOBOWAX Uygulama Merkezlerinde torpido ve plastik aksam temizliklerinde Ph derecesi 9 olan DRY 14 Torpido Temizleyici ürünümüz kullanılmaktadır. Bu uygulama sırasında ayrıca özel fırçalar, mikrofiber havlu ve Plastik Temizleyici ve Koruyucu (Mat) da kullanılır.
-
Araç konsolu neyle silinir?
Araba İçi Temizliği: Gösterge Paneli ve Konsol
Neyse ki bu alanları temizlemek oldukça kolay, sadece bir köpük uygulayıcı ped, yumuşak mikrofiber, bir iç temizlik maddesi ve DRY 2 ürünümüz temizlik için yeterlidir. Doğrudan vinilin üzerine püskürtüp her yeri ıslatmaktansa temizleyiciyi doğrudan pede uygulayın, sıvının emilmesini bekleyin. Böylelikle ürün yüzeylerde eşit olarak dağılacak ve iz bırakmayacaktır. -
Araç içi nasıl temiz tutulur?
1) Araba Yıkamayı Standart Alışkanlık Haline Getirin.
2) Aracınızdan Her İndiğinizde Gereksiz Birkaç Bir Şey Alın.
3) Aracınızda Çöp Poşeti Bulundurun.
4) Aracınızı Kapalı Bir Yere Park Etmeye Çalışın.
5) Ani Kirlenmelerde Hızlı Aksiyon Alın.
6) Arabaya Binerken Ayakkabılarınızı Silkeleyin.
7) Arabanızda Bir Şey Yiyip İçmeyin.
8) Arabadayken Sigara Kullanmayın. -
Susuz araç yıkama nasıl yapılır?
Susuz bir oto yıkama için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzda (GLOBOWAX istasyonlarında profesyonel nano nüfuz özellikli DRY 1 ürünüz kullanılır) , işlem ürününü arabanıza püskürtün. Ve ardından elinizde mikrofiber havluyu dörde katlayın , birinci yüz ile bölgesel olarak aracın çözünmüş kirini toparlayın ve silin. Daha da sonra da ikinci yüzü ile kurulamak ve parlaklığı arttırmak için mikrofber havlunun temiz yüzeyiyle aracı ovalayarak kurulayın ve üründeki varsa cila maddelerini araca iz kalmayacak şekilde yedirin.
-
Neden güneşte araba yıkanmaz?
Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için gerekli hareket alanını sağlayın.
-
Kış ayında pasta cila yapılır mı?
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
-
Kışın soğukta araba nasıl çalıştırılır?
SOĞUK HAVADA ARABA MOTORUNUN ISINMASINI BEKLEMEK:
Kış aylarında soğuyan havalarla birlikte sürücüler aracı çalıştırmadan hemen önce birtakım yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerden en bilineni ve eskisi gece boyunca soğuyan motorun ısınması için kontağı çevirdikten sonra 4-5 dakika kadar aracı rölantide bekletmektir. -
Yağmurlu havalarda araba kullanmak neden zordur?
Yağmur ve ıslak yol koşulları sürücülerin sıklıkla karşılaştığı zorluklar arasındadır. Yağmurlu hava, yolların ıslanması ve görüşün giderek daha da azalması ile aracınızın kontrolünü zorlaştırdığı için kaza yapma olasılığını artıran bir unsurdur.
-
Siyah araba nasıl temizlenir?
Önce ıslatın, sonra cilalı şampuanı süngerle üstten başlayarak her yere sürün en son lastiklere sürün, sonra suyla yine üstten başlayarak durulayın. Sonra mikrofiber bez ya da güderi beziyle kurulayın.
-
Bir otomobil kaç yıl kullanılmalı?
Araç az km. yapılıyorsa 3 yıl idealdir. Burada araba kullanma kriteri olarak yıllık 10.000 km. alınabilir, yılda 10.000 km.den az kullananlar için araba değiştirme süresi 3 – 4 yıl olarak uygundur. 50.000 km.altındaki arabaların 2.el değerlerinin daha yüksek olduğu bilinen bir gerçektir.
-
Pasta cila Yapilmazsa ne olur?
Pasta Cila Zararlı mıPasta işlemi düzgün yapılmazsa aracın boya katmanı zarar görür. Bu nedenle pasta cila yapılan bölgede paslanma gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bunun dışında cila işleminde aracın toz gibi dış etkenlerden korunması gerekebilir.
-
Pasta cila yağmurda akar mı?
Islak yüzeye pasta cila yapılmaz:
Havanın yağışlı olması bir kriter değildir. Önemli olan işlemin yapıldığı ortam şartlarıdır. Hava yağmurlu da olsa işlem kapalı bir ortamda rahatlıkla yapılabilir. -
Pasta cila boyalı sayılır mı?
Aşındırıcı oto pastaları ile yapılan uygulamalar vernik tabakasında mikron boyutlarında da olsa incelmeye sebep olduğu için çoğu kullanıcı pasta cila sonrasında arabanın boyalı çıkacağı gibi bir düşünceye sahiptir. Tecrübemiz odur ki doğru ürün ve tekniklerle yapılan pasta cila arabayı boyalı göstermez.
-
Kireç çözücü kaportaya zarar verir mi?
Piyasada ev temizliği için satılan kireç çözücüler kesinlikle araç üzerinde kullanılmamalıdır çünkü ev temizliğinde kullanılacak yüzey aracınızın yüzeyleri kadar hassas değillerdir. Kireç çözücüler çok güçlü temizleyiciler oldukları için çözümü olmayan sonuçlar doğurma ihtimali oldukça yüksektir.
-
Arabayı boşta çalıştırmak zararlı mı?
Boşta duran egzoz boruları, hareket eden arabalarla aynı zararlı gazları dışarı atar. Bu kirleticiler astım, kalp hastalığı, kronik bronşit ve kanser gibi ciddi insan hastalıklarıyla ilişkilendirilmiştir.
-
Araba motoru kaç dk da ısınır?
Gaza bastığınız zaman, motorunuzun ısınması zaman alır (sürüş koşullarına bağlı olarak beş ve 15 dakika arasında değişir).
-
Araba kullanmanın püf noktaları nelerdir?
1) U Dönüşü Yaparken Dikkat!
2) Gözünüz Yanılmasın.
3) Dikiz Aynasının Gece Modu.
4) Araba Çalışmıyorsa Uzunları Açın.
5) Yüksek Araçların Manevralarına Dikkat Edin.
6) Tekerlerin Nerede Olduğunu Öğrenin.
7) Aynalar Düzgün Ayarlanmalı.
8) Gözlerinizi Sürekli Hareket Ettirin. -
Soğuk arabaya zarar verir mi?
Özetle; Soğuk hava arabaların çalışma şeklini etkiler. Soğuk hava, farların, amortisörlerin, şanzımanın, triger kayışının zarar görmesine neden olabilir. Şiddetli kış şartları nedeniyle kış lastikleri de etkisini kaybedebilir. Ayrıca tüm bunlar kışın araç kullanırken daha dikkatli olmayı gerekli kılıyor.
-
Soğukta araba çalıştırılır mı?
Soğuk havalarda benzinli araba çalıştırmak dizel araçlara göre daha sorunsuz gerçekleşiyor. Zira benzinli araçlarda bujiler, yakıtı ısıtma sistemi kullanarak değil kıvılcım sistemi kullanarak tutuşturuyor. Bu nedenle kışın benzinli araçları çalıştırdıktan sonra beklemek gerekmiyor.
-
Tazyikli su aracı çizer mi?
Tazyikli Suyu Boyaya Yakın Tutmak: Otomobil boyaları her ne kadar çok dayanıklı malzemeler olsalar da yüksek basınca uzun süre maruz kaldığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına/dayanıklılığına göre su yakından tutulduğunda deformasyonlar gözlemlenebiliyor.
-
Seramik kaplama ekspertizde çıkar mı?
Mağdur olmamak adına, ister şeffaf folyo kaplama olsun, ister araç renk değişimleri, seramik kaplama olsun bu tür kaplamaların olduğu araçları almadan önce bir daha düşünün. Oto ekspertiz servislerinde özel veya yetkili servislerde bu aracın boyasını görebilecek bir teknoloji yok.
-
Cila bozulur mu?
Her kimyasal gibi pasta cila da bozulur. Daha uzun bir kullanım süresi için saklama koşulları önem arz etmektedir. Kimyasal ürünlerin hemen hepsinde zamanla bakteri oluşumu gerçekleşir. Bu bakteriler organik bileşenlerin çözünmesine sebep olur.
-
Pasta boyayı matlaştırır mı?
Pasta denilen malzeme hem fiziksel hem de kimyasal anlamda çözücü bir maddedir. Aracın boyası üzerindeki boyayı almamış lekeler ya da çizikler için kullanılır. Boyayı incelterek oluşmuş hafif çizikleri ve lekeleri kapatabilir. Ancak pasta aynı zamanda aracın boya rengini de matlaştırır.
-
Aracın motoru kaç km’de açılır?
Rodaj aşınması mümkün olan azami zamanda, en az yükle ve normal hızdan daha düşük hızlarda ve devirlerde tamamlanmalıdır. Genel olarak araç kitapçıklarında bu süre aracın ilk 1000, 1500 ya da 2500 kilometresi olarak verilmektedir.
-
Kışın araç fan açar mı?
Bu da normal bir durumdur. Araç kliması açıldığında klima radyatörüne gereken hava akışı düşük devir bir fan çalışması ile sağlanır. Bu nedenle siz klima açtığınızda fanların düşük devirde devamlı çalışması normal bir durumdur.
-
Motorlara en çok zarar veren şey nedir?
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
-
U dönüşü yaparken debriyaja basılır mı?
Viraj dönüşlerinde aracınızın dönüş hızına uygun viteste olduğundan ve ayağınızın debriyaj pedalından çekildiğinden emin olun. Debriyaj pedalını sadece aracı çalıştırmak, bir vitesten diğerine geçmek ve durmadan önce aracın stop etmesini önlemek için kullanın.
-
Kaç saatte araba kullanmayı öğrenirim?
Otomatik vites araç ile araba kullanmayı öğrenmek çok çok kolay ve oldukça çok kısa süre alıyor. Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 – 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.
-
Araba sürme heyecanı nasıl yenilir?
Araba kullanmanın heyecanını yenmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.
1) Güvenli bir ortamda pratik yapın.
2) Düz bir çizgide sürüş alıştırması yaparak başlayın.
3) Park etme alıştırması yapın.
4) Durma alıştırması yapın.
5) Geri viteste sürüş alıştırması yapın.
6) Yokuşta kalkış alıştırması yapın. -
Arabanın üstünde kar kalırsa ne olur?
Sakın Gaza Basmayın !
Şunu unutmayın ki, kar ve buzlanma aracınızın asfalt veya yol ile olan bağlarını koparır. Bu durum aracınızın çekiş gücü sağlamasına engel olur ve tekerleklerin boşa dönmesini sağlar. Tekerleklerin boşa döndüğünü yani kara saplandığınızı fark ettiğiniz anda gaza basmaktan vazgeçin. -
1 litre pasta kaç araba yapar?
Profesyonel uygulamacılar 1 litre pasta ile 8 – 10 araca işlem yapabilirken, amatör kullanıcılar malzemeyi daha bol kullanırlar ve çok daha fazla pasta cila tüketirler. 30 – 40 cm alan için 3 – 4 damla Netfer pasta kullanarak çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.
-
Pasta boyayı inceltir mi?
Kalınlığına ve agresiflik seviyesine göre pasta boyayı değil ama verniği 1 ile 3 mikron arasında inceltir. Pastanın çizik giderme işlevi boya tabakasında değil, boyanın üzerinde bulunan vernik tabakasında gerçekleşir. Bu yüzden sorunun daha doğru versiyonu: “Pasta verniği kaç mikron inceltir” şeklinde olmalıdır.
-
Pasta cila ile çizik kapanır mı?
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir. Böylelikle etrafındaki boyanın derinliği belli düzeyde eşitlenmiş olur.
-
Seramik kaplama derin çizik giderir mi?
Seramik araç kaplama; aracınızı dış etkilerden korur, oluşan boya hataları ve çizikleri kapatır veya tercihen PPE Kaplama yaptırarak zevkinize göre istediğiniz renk seçeneği ile aracınızın rengini tamamen değiştirebilirsiniz.
-
Seramik kaplama güneş yanığı önler mi?
Seramik kaplama araç boyası üzerinde 2 mikrona kadar vernikten çok daha sert bir katman oluşturarak boyayı çizilmelere ve uv ışınlarına karşı daha dayanıklı hale getirir. Aynı zamanda bu ürünler 200 derece gibi ısılara karşı dayanıklı olduğu için boya ve verniğin güneş yanıklarına karşı koruma sağlamaktadır.
-
Hızlı cila çizik giderir mi?
Yıpranmış Lastik Ve Plastik Aksamları Da Parlatır Ve Korur. Aynı Zamanda Vernik Kaplı Eşyalara Parlaklık Verir, Bakımını Yapar Ve Koruma Altına Alır. Ahşap, Seramik Yüzeylerdeki Çizikleri Giderir Ve Parlatır.
-
Bir arabaya kaç defa pasta cila yapılır?
İncelen boya da kaportanın zarar görmesine neden olabilir. Pastanın boya inceltme etkisi nedeniyle çok sık yapılması önerilmez. 12-18 ayda bir kere araç pasta uygulaması yapılabilir. Bundan fazlası önerilmez.
-
Pastadan sonra cila şart mı?
Cila ise pasta uygulamasının ardından yüzeyde kalan pürüzleri yok etmek ve mat görünümü daha parlak hale getirmek için yapılan işleme deniyor. Pastanın araba boyası üzerindeki yan etkilerini azaltmak ve arabanızın eskisinden daha parlak bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız cila işlemini mutlaka yaptırmanız gerekiyor.
-
Kireçli su arabaya zarar verir mi?
Kirecin yapısından dolayı aracın üzerindeki boya koruma ürününe zarar vererek aracın yüzeyine kadar inecektir. Çok uzun süre aracın üzerinde bekleyen kireç lekeleri de verniğe zarar verebilme riski çok yüksektir.
-
Motor neden sallantılı çalışıyor?
Kalitesiz yakıtlar motorunuzun kısa sürede arızalanmasına neden olur. Motor bağlantıları da sarsıntıyı etkiler. Yaşanan bir bağlantı eksikliği sarsıntıyı arttırırken, eksiklikten kaynaklı çürümeler de yaşanabilir. Bağlantı hortumlarının çürümesi, motorun sarsıntısını iyice arttıracaktır.
-
Ayağımı debriyajdan çekerken gaza basılır mı?
Debriyajdan ayağını yavaşça çekerken hafifçe gaza basman rahat bir şekilde aracını hareket ettirmeni sağlar. Yine aracı durdurmak istediğinizde frene sert bir şekilde basmak yerine debriyaj ile birlikte hafif basman yerinde olacaktır. Böylece sert bir şekilde aracın durmaz ve aracın frenleri zarar görmez.
-
Debriyaja basmadan vites atarsak ne olur?
şanzımana veya balataya hiçbir zarar vermeden debriyajsız vites değiştirmek mümkündür. burada iki hassas nokta var: 1. motor ile şanzıman arasında tork iletimi sıfır olmalıdır. yani ne motor şanzımana tork aktaracak, ne de gaz kesince olduğu gibi arabanın ataleti ile şanzıman motoru döndürecek.
-
Yüksek hızda debriyaja basılır mı?
Fren yapmak veya durmak istediğinizde, debriyaj pedalına basarken yavaşça durmayın. Debriyaj pedalına bu şekilde basmak, gazı kullanmanıza engel olur. Viraj dönüşlerinde aracınızın dönüş hızına uygun viteste olduğundan ve ayağınızın debriyaj pedalından çekildiğinden emin olun.
-
Araba kullanma korkusu nasıl yenilir?
1) Korkunuzu Kabullenin.
2) Sürüş Kabiliyetinizi Geliştirin.
3) Sürüşe Size Keyif Veren Rotalarla Başlayın.
4) Yargılayıcı İnsanlardan Uzak Durmaya Çalışın.
5) Araç Kullanmaya Kendinizi Hazırlayın.
6) Kendinizi Takdir Edin.
7) Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Uzak Durun.
8) Bir Danışmandan Yardım Alın. -
Bir insan neden araba kullanamaz?
Sürüş korkusu bir araç kazasından sonra gelişebileceğini ve bir travma sonrası stres bozukluğunun bir parçası olabileceği unutulmamalıdır. Bu korku, agorafobi, panik bozuklukları veya sosyal fobi gibi, farklı anksiyete bozukluklarına evrilebilir.
-
Direksiyon hakimiyeti nasıl yapılır?
Direksiyon hakimiyetini sağlamak isteyen acemi sürücüler, öncelikle direksiyonu yumuşak ve ani olmayan hareketlerle kontrol etmelidir. Geliştirme sürecinde kişinin manevra, sağ ve sol dönüşlerde sinyal verme, dur ve kalk çalışmaları, yokuşta kalkma ve durma gibi pratikleri mutlaka yapması gerekir.
-
Kar yağdığında silecekler neden kaldırılır?
Gerçek nedeninin soğuktan sileceklerin donup cama yapışmasını önlemek olduğu hareket. aksi takdirde sabah silecekleri çalıştırmak istediğinizde donmuş ve soğuktan kırılganlık derecesi artmış olan silecek lastikleri kolayca kopabilmektedir.
-
Işıklarda araba nasıl kaldırılır?
Kırmızı ışıklarda aracımızı genellikle viteste tutup debriyaj ve fren ile bekleme yapmasını sağlarız. Ancak buna gerek yok. Bacak kaslarınızı yıpratmanın yanı sıra debriyaja da gereksiz bir yük bindirirsiniz. Aracınızı boşa almak ve sabit tutmak için el freni yöntemine başvurabilirsiniz.