Pasta Cila Nasıl Yapılır ?
Pasta Cila Nasıl Yapılır ?
-
Pasta Uygulaması
Araç ilk kez boyandığında boya hiçbir zaman tam anlamıyla homojen olmaz. Boyalar çok katmanlıdır. Pasta işlemi de bu katmanlardan en üsttekinin alınması yani kaldırılması işlemidir. Böylece en üst katmanda oluşan çizikler giderilmiş, temizlenmiş olur. Yani aslında pasta, sıvı bir zımparalama işlemidir.
Aracın rengine göre ince ya da kalın pasta kullanılır. Araç koyu renk ise ince pasta, açık renk ise kalın pasta tercih edilir.
Öncelikle pasta yapılacak yüzeyin güzel bir şekilde hiçbir toz, leke, pislik kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekir. Ardından pastadan ufak parçalar alınıp yüzeyin farklı yerlerine sürülür.
Araçtaki pasta yapılacak alan dışındaki plastik gibi temizlenmesi zor bölgeler gazete, kâğıt gibi pastanın bulaşmasını engelleyecek malzemelerle kaplanır. Daha sonra polisaj makinesiyle pasta işlemi yapılır.
Uygulama sırasında makineyi dengeli tutmak önemlidir, aksi takdirde makinenin ucundaki sünger parçalanıp aracı çizebilir.
Kullanılacak pasta cila malzemelerinin, modern otomobillerin boyalarıyla uyumlu olması da önemli bir noktadır. Silikon, solvent, teflon ve bal mumu içermemelidir. GLOBOWAX DRY 10 ürünü nano teknoloji ürünleri kullanarak üretilmiştir ve bahsi geçen zararlı maddeleri barındırmaz.
-
Cila Uygulaması
Cila işlemi, otomobilin renginin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Cila kesinlikle bir koruyucu değildir; ancak boyanın üstüne sürüldüğünden ve boyanın üstünde bir katman olarak bulunduğundan az da olsa bir koruma sağlar.
Cila işlemine başlamadan önce pasta işlemi yapıldığından yüzeyin hiçbir şey kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekir. Temizlendikten sonra tamamen kuru olduğuna emin olmak için bezle silinir. Yüzey temizlendikten sonra cila sürülür ve kuruması beklenir. Cila kuruduktan sonra yüzey tekrar silinir ve artık araç pırıl pırıl bir şekilde kullanıma hazır hale gelir.